Slik kan du låne penger billig

Når du ønsker å finansiere et kjøp eller et prosjekt med lån, ønsker du som oftest å låne penger billigst mulig. I hovedsak vil lån med lav rente være det billigste over tid. Men gjelder det i alle situasjoner? Noen ganger kan man bli lurt når man kun jakter på å låne penger med lav rente. Av og til vil man se at tilbydere av lån med lav rente har kompensert med at du må betale mer gebyrer enn du vil hos andre. Renten kan derfor være lavere for et lån enn for et annet, men på grunn av gebyrer, så blir det fortsatt dyrere enn det første. Om det vil fortsette å være dyrere over tid, avhenger av om disse gebyrene er i form av et etableringsgebyr, eller om det er månedlige gebyrer. Et lån som har høye månedlige gebyrer, kan ende opp med å alltid ha en høyere effektiv rente enn et annet lån med høyere rente men med mindre gebyrer.

Nettside for billig lån uten sikkerhet: https://billig-forbrukslån.no

Dette gjør at det er en utfordring for gjennomsnittlige personer å vurdere hvilke lån som faktisk er de billigste. Hvis du virkelig vil vite hvilket lån som faktisk er billigst, så må du også forholde deg til refusjon du får på skatten på grunn av renten. Du får ikke refusjon for gebyrer, så dermed vil dette gjøre lånet med høyere rente enda billigere og potensielt mer gunstig enn det med lav rente og høyere gebyrer.

Har du pådratt deg inkasso kan det hende du må ta et lån med betalingsanmerkning.

Mulige typer lån

Det finnes flere typer lån å velge mellom, og flere kan være det lånet som gir deg mulighet til å låne penger med lav rente. For eksempel er det ikke alle som har et boliglån eller et ønske om å kjøpe bolig. Så selv om dette er det lånet som gir deg best mulighet til å låne penger med lav rente, så er det ikke sikkert dette er aktuelt for deg. Skal du ellers kjøpe bil eller båt, så finnes det også egne typer lån som er beregnet for dette.

Disse gir deg mer mulighet til å låne penger med lav rente enn om du valgte å kjøpe en bil eller en båt for et vanlig forbrukslån. Men skal du bruke pengene til noe annet, så bør du bruke litt tid på å finne frem til det forbrukslånet som gir deg best mulighet til å låne penger med lav rente som forbrukslån.

Lån med lav rente

Du bør i så fall søke om forbrukslån hos flere tilbydere slik at du kan benytte deg av å låne penger med lav rente og ikke velger et dyrere lån fordi du ikke bruker tiden til å finne det rette lånet. For å finne ut hvilke tilbydere du vil fylle ut lånesøknad hos, så kan du benytte råd fra forskjellige nettsider som forteller deg hvilke tilbydere som har best betingelser. Ulempen er at disse tilbyderne ikke nødvendigvis vil gi deg de betingelsene som de annonserer fordi de vurderer hver låntager individuelt. Hvis du vil forenkle denne prosessen, så kan du velge en lånemegler som gir deg tilbud fra flere av deres samarbeidspartnere, selv om du kun fyller ut en søknad.

Er lånet med lavest rente mest praktisk for deg?

Det store spørsmålet er om det lånet som gir deg mulighet for å låne penger med lav rente er det beste alternativet for deg? Hvis du for eksempel skal låne penger til oppussing og du ikke ønsker å kjøpe inn det du trenger før du skal benytte det, så kan et rammelån gi deg muligheten til å spare mer renter selv om du i utgangspunktet har en høyere rente på dette rammelånet.

Slik kan du låne penger billig